Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava do SR zdarma na všetko 🙂

Úvod Blog Merino spacie vaky – spánkové pohodlie pre najmenších

Merino spacie vaky – spánkové pohodlie pre najmenších

Bábätká potrebujú pre zdravý a pokojný spánok pohodlie a bezpečie. Dôležitú úlohu zohrávajú teplota v miestnosti, vlhkosť aj oblečenie. Rovnako dôležitý je aj výber správneho lôžka. V tomto ohľade sa stávajú spacie vaky z merino vlny čoraz obľúbenejšou voľbou pre rodičov, ktorí hľadajú pre svoje detičky to najlepšie.

Merino vak na spanie pre bábätká
Merino vak Tulčík – horčicová 250g

Prečo merino vlna?

Merino vlna je prírodný materiál s vlastnosťami, ktoré ho robia ideálnou pre bábätká.

Jednou z top vastností je termoregulácia. Merino vlna dokáže regulovať telesnú teplotu bábätka. V zime hreje a v lete chladí, čím zabraňuje prehrievaniu a poteniu. Ďalšou skvelou vlastnosťou je priedušnosť. Merino vlna umožňuje vlhkosti odparovať sa a udržiava bábätko v suchu. Žiadúce sú samozrejme aj prirodzené antibakteriálne vlastnosti, ktoré zabraňujú množeniu baktérií a plesní. To je obzvlášť dôležité pre bábätká, ktorých pokožka je citlivá a náchylná na podráždenie.

Hrubšie na zimu, tenšie na leto

Spacie vaky z merino vlny máme dostupné v dvoch hrúbkach, aby vyhovovali rôznym teplotným podmienkam:

Hrubšie spacie vaky sú ideálne na zimné obdobie. Merino vaky Tulčík poskytujú bábätku dostatočnú izoláciu a udržujú ho v teple aj počas chladných nocí.

Tenšie spacie vaky Lešník sú vhodné na letné obdobie. Sú priedušné a zabraňujú prehrievaniu bábätka.

Hrubšie a tenšie polovaky

Okrem vakov šijeme aj merino polovaky. Merino polovak, alebo tzv. sukňovak sa jednoducho natiahne na nohy. Dostatočne široký a pružný patent v páse zabezpečí, aby sa vak pri pohybe nevyzliekol a pekne drží aj na malom telíčku.

Tieto polovaky nemajú žiadne zapínanie, zipsy ani gombíky, dieťatko tak nič netlačí. Môže sa v pokoji vyspať na chrbte aj na brušku. Ako vaky tak aj tieto sukňovaky šijeme z dvoch materiálov rôznej gramáže. Tenší polovak Repčula je vhodný na jar a leto. Hrubší vak s názvom Kochuľa je zase skvelý na jeseň a zimu.

Výhody spacieho vaku oproti deke

Spacie vaky ponúkajú oproti dekám viacero výhod:

Bezpečnosť: Spacie vaky zabraňujú bábätku, aby sa počas spánku odkrylo, čím sa znižuje riziko prechladnutia.
Pohodlie: Spacie vaky sú pre bábätká pohodlnejšie, pretože im poskytujú pocit bezpečia a obklopenia.
Sloboda pohybu: Spacie vaky sú dostatočne priestranné, aby sa bábätko mohlo voľne pohybovať bez pocitu obmedzenia.

Pokiaľ chcete zabezpečiť svojmu bábätku pohodlný a bezpečný spánok, merino spacie vaky sú správnou voľbou. Vďaka termoregulačným, priedušným a antibakteriálnym vlastnostiam merino vlny si bábätko užije príjemný a nerušený spánok v každom ročnom období.

Merino na spanie pre deti
Merino vak na spanie do pása Kochuľa – levanduľová fialová 250g

Okrem toho sú merino spacie vaky aj ľahké na údržbu. Merino vlna je odolná voči zápachu a škvrnám. Dá sa oprať ručne a veľmi rýchlo vyschne. Merino spacie vaky a polovaky sú tiež ekologické, nakoľko vlna je obnoviteľný, udržateľný zdroj a je šetrná k životnému prostrediu.
Detailný návod na údržbu merino vlny nájdete v článku: Starostlivosť o merino oblečenie.

Ak hľadáte pre svoje bábätko to najlepšie, merino spací vak je investícia, ktorá sa oplatí a dieťatko sa za to poďakuje spokojnosťou.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Froggywear.sk